انواع عیوب بینایی

2-دوربینی:

دوربینی زمانی به وجود می آید که قطر اندامی-خلفی کره چشم کوچکتر از اندازه طبیعی باشد و با افزایش انحنای قرنیه یا سطح عدسی جبران نشود و پرتوهای نور به جای شبکیه در پشت مرکز بینایی متمرکز شود. افراد دوربین اشیای دور را واضحتر از اشیای نزدیک میبینند.برای اصلاح دوربینی از عدسیهای محدب استفاده میشود.این عدسیها نور را به طرف داخل خم میکنند.اگر دوربینی خیلی شدید باشد یک فرد جوان با فرایند تطابق میتواند تصویر واضحی از شی نزدیک با استفاده از تطابق به خستگی چشم منجر شده و در انجام دادن فعالیت های نزدیک شدت می یابد برخی از کودکان مبتلا به دوربینی ممکن است حتی با استفاده از عینک نیز در انجام دادن کارهای نزدیک خسته یا ناراحت شوند و برای انجام دادن فعالیتهایی مانند خواندن بی علاقه گردند.با افزایش سن از شدت دوربینی کاسته میشود.در افراد بزرگسال حتی اگر شدت دوربینی افزایش نیابد نیازبه عینک وجود دارد.  فردی که دوربینی او در حد متوسط است,ممکن است در سن نوجوانی اشیا دور و نزدیک را بخوبی ببیند,اما با پدیدآیی پیرچشمی این فرد در مقایسه با افراد سالم در سن پایینتری در انجام دادن کارهای با فاصله نزدیک با مشکل مواجه می گردد و در نهایت در دید نزدیک و دور دچار تاربینی میشود و به عینک نیاز می یابد.به طور معمول دوربینی در دهه دوم زندگی تا حدودی کاهش می یابد

                          گردآورنده: رفیده ابراهیمی

انواع عیوب بینایی:

1-آستیگماتیسم:

یکی از عیوب انکساری چشم است که در آن نا صافی سطح قرنیه از انکسار پرتوهای نور در یک نقطه جلوگیری میکند. به عبارت دیگر انکسار پرتوهای نور به طور براکنده و در جهت های مختلف انجام میشود و دید اشیا تیره و درهم و برهم میشود.آستیگماتیسم ممکن است با دوربینی یا نزدیک بینی همراه باشد به طور معمول آستیگماتیسم با استفاده از عدسیهای استوانه ای اصلاح میشود و ممکن است در موارد شدید دستیابی به تیزی دیداری واضح مقدور نبوده و در تخمین عمق وفاصله مشکل وجود داشته باشد.گاهی کودک در نخستین مراحل یادگیری یا کاربرد اعداد (مانند ب,ت,ف,4,6,2و3), تمایز اشکال تشخیص جزییات نقشه ها و نمودار ها با مشکل مواجه شود.اغلب مبتلایان به این نوع عیوب انکساری نه به دلیل کم بینایی بلکه بیشتر به واسطه خستگی و ناتوانی در فعالیت های دقیق بینایی به پزشک مراجعه میکنند.

                                        گردآورنده:رفیده ابراهیمی

اختلالات نقص توجه اختلالات یادگیری و ماشین های ذهنی

اگزیلا دارای محصولات بسیاری است که میتواند به افراد تمام گروههای سنی کمک کند تا توانایی خود را برای تمرکز،یادگیری، خلاقیت و مدیریت بهبود بخشند. با وجود  این،ما دارای هماهنگ کننده های نوری و صوتی امواج مغزی هستیم که مانند چرخه های آموزشی ذهنی عمل میکنند.قیمت این وسایل بین 125 دلار تا بیش از 400 دلار میباشد.شما همچنین میتوانید وسایل پسخوراند عصبی وپسخوراند زیستی را مثل ویورایدر در نظر بگیرید که از اتصالات اندکی که به پوست سر شما استفاده میکنند. این نرم افزارهای ساده به شما میگویند که چه زمانی به حالت ذهنی دلخواه تان رسیده اید و همچنین تا چه حد تاثیرات ان ادامه پیدا میکند و با گذشت زمان به ماهیت دوم شما تبدیل میشوند. امییدواریم که والدین و مربیان بیشتری قبل از متوسل شدن به داروها از این رویکردهای غیر تهاجمی استفاده کنند. درمان اختلال بیش فعالی/ کمبود توجه با تحریک نور ایجاد شده و هارولدراسل و همکارانش با استفاده از فرکانسی که بین 10 تا 18هرتز بود. به مدت دو دقیقه توانستند این کار را انجام دهند و نمره  هوش و رفتار شخصی به طور قابل توجهی بهتر شد. به نظر میرسد که مراجع کنندگان بسیاری از تحریک آوایی برای درمان اختلال بیش فعالی / کمبود توجه و دیگر اختلالات مغزی استفاده می کنند و گزارشهایی درباره درمان موفق آن ارائه شده ولی نتایج اندکی در این زمینه منتشر شده است.

درمان اختلالات امواج مغزی ضعیف با پسخوراندهای عصبی

بسیاری از استفاده کنندگان از پسخوراندهای عصبی ادعا داشته اند که بعضی از اختلالات امواج مغزی درمان موفقی داشته اند. به عنوان مثال لونز سالها بر روی کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی/ کمبود توجه کار کرد. و انها را در معرض پسخوراندهای زیستی فرکانس بتا قرار داد و نتایج عالی را نیز کسب کرد.اوسمرز نیز تاریخچه موفق بلند مدتی دارد که مربوط به موفقیت این روش در بیماران مبتلا به انواع اختلال میباشد. افراد دیگری نیز از این دیدگاه استفاده میکنند. به طور کلی مقالات پسخوراند زیستی شامل تقویت مثبت فرکانسهای بتا،و تقویت منفی فرکانسهای بتا است که با موفقیت انجام شده است. فرضیه فرکانس امواج مغز،انتظار معقول که معمولا از نتایج بالینی و آزمایش بالا داریم این است که درمان این اختلالات، بالا بردن سرعت فرکانس امواج مغزی ضعیف بسیار مهم است پیشنهاد شده است که این کار را میتوان با آموزش بیماران برای افزایش امواج مغزی ضعیف خودشان انجام داد و یا امواج مغزی بیمار را که با استفاده از وسیله تحریک آوایی به فرکانسهای بتا تابیده میشود، مورد بررسی قرار گیرد. تحریک آوایی در برابر پسخوراندهای عصبی در درمان این اختلال تاثیر دارند. شاید بهترین روش درمان تلفیقی از این دو روش باشد. تحریک آوایی ارزان قیمت و قابل حمل است و اینها مزایای این روش هستند. و میتوان آن را به عنوان پیش تمرین برای پسخوراندهای عصبی ارایِِِه کرد تا به مغز آموزش دهد که چه فرکانسی باید داشته باشد پسخوراندهای زیستی عصبی حس خویشتنداری بیمار را تقویت کرده و دارای مزیت منحصر به فرد موقعیت یابی است که عبارت از توانایی تاثیر گذاشتن بر فعالیت عصبی و جریان خون مغز در یک محل انتخاب شده که اختلال در آن قسمت دیده میشود. ترکیب پسخوراندهای زیستی عصبی و تحریک آوایی در درمان اختلال بیش فعالی/کمبود توجه بسیار مناسب است که در این جا بیماری که ابتدا با سختی های مربوط به تحریک مواجه هستند آموزش داده میشوند و باید از سوی هر منبع موجود دیگری حمایت شوند.

                                         مترجم:  ناهید غلامشاهی