ویژه ی عید

نوروز باستانی بر همه ی ایرانیان مبارک باد 

 

شکوفه های لبت بر بهار می خندد         

 

هزار غنچه در این لاله زار می خندد 

 

کنار بستر من عطر یاسمن پیچید 

 

زچاک سینه گل چشم یار می خندد 

 

بهار سر رسد از دره های زنبق سرخ 

 

عروس سبزه لب جویبار می خندد 

 

 

من در این ناب ترین ثانیه ها،در همان فاصله که غنچه های 

 

گل یخ می شکفند،بین غوغای همه ی انسان ها،رفتن و  

 

آمدن و عید شدن،به تن آرایی یک واژه ی تو شادم و بس! 

 

عید من خنده توست،سال من با ضربان قلبت تازه شود، 

 

و در آن لحظه ی پر دلهره ی دیدارت به سبک بالی یک خواب 

 

ابد خواهم رفت. 

 

 

 

 

                                                      نویسنده:نیلوفر پروین پور

بزرگان نابینا(ادامه دکتر خزائلی)

ادامه دکتر خزائلی

...خود آموز حکمت مشاء یکی دیگر از تألیفات اوست که ترجمه ی بلیغ و رسا از مقاصد الفلاسفه امام محمد غزالی است.خزائلی برگزیده های زیبایی از آثار عرب گرد آورده که با طبع لطیف و حساسش،کتابی خواندنی و جمیل به کتابخانه های دانش پژوهان هدیه داشته ونام آن را النخب فی ادب العرب نهاده است.

سه کتاب دیگر به نام های منطق و مختصری از فلسفه ی شرق،منطق نظری و منطق عملی که در حقیقت از راه دانش ثمر بخش منطق،دریچه ای به باغ فلسفه گشوده است.

زیبایی شناسی یکی از رشته های زیبای فلسفی است و دکتر محمد خزائلی این واقعیت را در کتاب تاریخ مختصر فلسفه و زیبایی شناسی تدوین کرده است.

کتاب دیگر وی با عنوان مختصر روان شناسی کتابی است کامل که همگان را با دانش روانشناسی آشنامیکند.

دکتر محمد خزائلی نه تنها در راه نشر معارف کشور دیر پای ایران و اسلام براستی فعالیت می کرد،بلکه زندگانی و بهسازی و بهزیستی جامعه نابینایان ایرانرا مد نظر داشت.

سرانجام دکتر محمد خزائلی در 23 خرداد 1353پس از یک هفته اغماء و بیهوشی در سن 62 سالگی چشم از جهان فرو بست.

                                                                 یادش گرامی باد 

 

 

                                            نویسنده:نیلوفر پروین پور

آشنایی با مهارتهای حرکتی و ورزشی(برای کودکان نابینا)

 

آموزش مهارتهای حرکتی در قالب بازی ها:

1.بازی وسطی(با توپ زنگدار)

2.بازی با بادکنکهای زنگدار

3.استخر توپ

4.ترامپلین

5.تاب بازی

6.منچ نابینایی

7.یویو

8.لی لی کردن(بر روی خطوط برجسته)

 

 

توضیحات:

بازی وسطی:

این بازی همانند بازی وسطی کودکان بینا است و تنها تفاوت آن این است که خطوط تیم ها برجسته میباشد و توپ هم زنگدار است.خطوطی را که باید در دو طرف زمین به عنوان خط پرتاب توپ باشد باید توسط نخ و چسب برجسته کرد و همینطور وسط زمین را که تیم باید بایستد را نیز خط کشی کرد. این بازی بسیار هیجان انگیز است و تحرک وشادی زیادی را برای کودکان به دنبال دارد در این بازی با صحبتی که بچه ها میکنند مسیر توپ را نیز تشخیص میدهند.

 

بازی بادکنکهای زنگدار:

این بازی را کودکان بسیار دوست دارند.ولی به دلیل اینکه پس از پرتاب بادکنک به هوا کودک نابینا مسیر آن را گم میکند انگیزه ای برای بازی ندارد. ولی اگر ما بتوانیم بادکنک را با زنگ همراه کنیم کودک نابینا میتواند پس از پرتاب بادکنک به دنبال صدا برود و بادکنک را پیدا کند البته گاهی بادکنک خیلی زود میترکد سعی کنید که کودک از این کار ناراحت نشود ونترسد.

 

استخر توپ:

استخر توپ بازی و تفریحی بسیار شاد برای کودکان می باشد و اگر بتوان دیوارهای آن را به شکلهایی پوشاند که در هنگام برخورد کودک نابینا به او آسیبی نرساند بسیار مناسب است و او در محیطی امن می تواند به شادی و بازی بپردازد. سعی در حفظ تعادل در هنگام راه رفتن روی توپها در استخر توپ از جمله ویژگیهای خوب این بازی می باشد.

 

ترامپلین :

وسایل ورزشی را می توان با افزودن بخشهایی به آنها برای افراد نابینا تجهیز نمود. به کنار ترامپلین میتوان دسته ای متصل نمود تا در هنگام پریدن کودک نابینا برای حفظ تعادل از آن استفاده نماید و دور تا دور ترامپلین را هم با روکش پوشاند تا امنیت وسیله را هر چه بیشتر نماید.

 

تاب بازی:

برای بازی از ابتدا خردسالان نابینا را می توان با آن آشنا نمود ولی به شرطی که امنیت آن را تامین کرده باشیم. در زیر تابها از تشک استفاده می کنیم. به یاد داشته باشیم که کودک نابینا از حرکت و نوسان در محیط ناشناخته ترس دارد پس حرکت او را در تاب با حمایت و به آرامی شروع کنیم تا او از این فعالیت دلزده و آزرده نشود و این بازی برایش مفرح و شاد باشد.

 

منچ نابینایی:

بازی با منچ برای کودکان بسیار لذت بخش است. منچهای نابینایی نیز جهت استفاده افراد نابینا وجود دارد. این بازی به دلیل قوانین ساده ای که دارد آموزش بسیار ساده ای نیز دارد و ما می توانیم آنرا به کودکان نابینا یاد بدهیم.

 

یویو:

بازی با یویو فواید زیادی برای کودکان نابینا دارد. ما در این بازی علاوه بر بالا بردن هماهنگی در عضلات ریز انگشتان کودک نابینا حرکات ظریف را نیز یه او یاد می دهیم تا او با حرکات آرام و حساب شده از عضلات کل دستش استفاده نماید. بعد از آموزش کامل به کودک نابینا و لمس حرکت بازی از او می خواهیم این کار را با دست دیگرش نیز انجام دهد تا از عضلات هر دو دستش با دقت استفاده نماید. بعضی از یویوها در هنگام حرکت آهنگ نیز می زنند. استفاده از این نوع یویوها برای کودکان نابینا می تواند لذت بخش تر باشد.

 

لی لی کردن(بر روی خطوط برجسته):

برای این که کودک نابینا از خطوط لی لی آگاه شود ما این خطوط را به صورت برجسته در کف حیاط درست می کنیم و یا میتوان با نوار چسب و نخ در سالن درست کرد. چون قبلا به کودکان به روی یک پا بودن و حرکت کردن (لی لی کردن) را آموزش داده ایم از او می خواهیم تا اول با خطوط لی لی آشنا شود و بعد شروع به بازی کند. (برجستگی خطوط در زیر پا باید به اندازه ای باشد که برجستگی آن در زیر پا با کفش احساس شود ولی مانع پرش نشود).